Mąka z ciecierzycy
Mąka z ciecierzycy, zwana też mąką z cieciorki, poprzez niemało osób uznawana jest za artykuł co najmniej bezprecedensowy. Nie dość bowiem, iż wprowadza nową jakość do kuchennych dokonań, to także odznacza się szeregiem cennych i godnych uwagi parametry. Mąka z ciecierzycy nie jest produktem tradycyjnym w pełnym tego słowa znaczeniu. Jej odmienność polega na tym, że nie jest wcale produktem powstałym w procesie przemiału zboża, lecz powstaje z rośliny strączkowej- ciecierzycy. Właśnie dzięki swemu składowi, mąka ta odznacza się unikatową zawartością białka, smakiem zaś przypomina smak umami.
Znajduje dość obszerne wykorzystanie w kuchni, lecz nie tylko. Wykorzystuje się ją jeszcze w kosmetyce do pielęgnacji włosów oraz ciała.
surowiec nie gromadzi organizmów modyfikowanych genetycznie i nie został poddany działaniu promieniowaniu jonizującemu i nie gromadzi napromieniowanych elementów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.