SONKO Pieczywo lekkie razowe 170 g – pełny przemiał dla pełnego zdrowia!Mąka razowa jest typem mąki pełnoziarnistej grubomielonej. Właśnie poprzez to nadaje ona pieczywu typowy smak. Jednak takie mielenie mąki zezwala na użycie całego ziarna, a razem z tym zachowanie wielu ważnych elementów odżywczych.
Jedząc każdego dnia lekkie pieczywo razowe, dostarczasz sobie witamin i minerałów koniecznych do prawidłowego działania całego organizmu!Lekkie razowe pieczywo – nieprzeciętne o każdej porze dniaPieczywo razowe bogate jest w błonnik i ma wysoką zawartość białka, z łatwością je zbilansować w pożywnym posiłku, niezależnie czy będzie to śniadanie, przekąska czy kolacja.
w dodatku zawartość inuliny zmniejsza indeks glikemiczny pieczywa, więc może być bezpiecznie spożywane zarówno przez cukrzyków, jak i osoby z insulinoopornością. Nadzwyczajnie pasuje także dla wszelkich, którzy chcą zadbać o swoją dietę!Nasze razowe pieczywo wytworzone jest z mieszanki mąk pszennej i żytniej, w ten sposób jest odo rewelacyjnym źródłem witamin i minerałów.
ma ono bowiem kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 i B9 oraz mikroskładniki takie jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i żelazo. Taki pakiet wpływa prawidłowo na pracę układu krwionośnego i serca, przyczynia się jeszcze do obniżenia cholesterolu we krwi i ulepsza lipodogram.
Natomiast zawartość otrąb podwyższa liczba błonnika w mące, co ułatwia przemianę materii oraz stan układu pokarmowego.W skrócie: – wysoka zawartość błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu i cynku– 1 kromka to ok.
20 kcal– 52,6% pełnoziarnistej mąki żytniej i pszennej** mieści naturalnie występujące cukry