SONKO Pieczywo lekkie jaglane 170 g – ekstra dawka witamin na nowy dzień!Mąka jaglana robiona jest z prosa – jednego z najwcześniej udomowionych zbóż, które znamionuje się szeregiem cechy prozdrowotnych.
Warto, chociażby wspomnieć, iż proso jest pełne witamin i minerałów, ponieważ posiada: witaminy z grupy B, wapń, potas, magnez, fosfor, żelazo, cynk, krzem i siarkę.Pieczywo lekkie jaglane – zadbaj o cały organizm!Pieczywo jaglane jest pełne błonnika, a my dodaliśmy do niego jeszcze inulinę, dzięki czemu wspiera cykl trawienia i dostarcza energii przez długie godziny.
Co więcej, regularne spożywanie stosownych ilości błonnika przyczynia się do ograniczania złego cholesterolu we krwi, chroni nas przed chorobami układu trawiennego, w tym obniża ryzyko raka jelita grubego.wielka dawka witamin i mikroelementów pochodzących z prosa, w tym cynku, krzemu i siarki wspiera zdrowy wygląd cery, włosów i paznokci i poprawia ich kondycję.
Żelazo pozwala szybko uzupełnić niedobory, dlatego produkty jaglane rekomendowane są dla osób cierpiących na anemię.Pomimo wysokiej zawartości błonnika, produkty jaglane należą do żywności lekkostrawnej. Zalecana jest ona osobom z chorobami układu pokarmowego, po operacjach oraz osobom starszym, dzieciom, a także w trakcie choroby.
Proso gromadzi jeszcze sporą dawkę polifenoli, które wykazują działanie antybakteryjne i przeciwzapalne, będą zatem nieprzeciętnym wsparciem w trakcie choroby, lecz też pomogą wytwarzać naturalną wytrzymałość!W skrócie: – źródło błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– wysoka zawartość chromu– źródłożelaza i cynku– 1 kromka to ok.
20 kcal– 51% mąki jaglanej– wyrazisty smak** mieści naturalnie występujące cukry