Volcan de mi Tierra to firma która w sposób niezwykle świadomy korzysta z dobrodziejstwa jakim była przed wiekami erupcja wulkanu w rejonie Jalisco, wykorzystując potencjał żyznych gleb do uprawy wysokiej jakości błękitnej agawy. Przy produkcji tequili stosowane są naturalna woda źródlana, tradycyjne kamienne piece do wypalania agawy a przy ekstrakcji soku - metoda tahona, uważaną za mniej wydajną, wolniejsząszczególnie wpływającą na smak produktu. Tequila jest poddawana dwukrotnej destylacji.
Meksykańska tequila Volcan X.A. Powstaje w 100% z agawy uprawianej na wulkanicznych glebach w rejonie Jalisco. Jest połączeniem tequili reposado, anejo i extra anejo i sekretnych składników masterblendera. Dodatkowo poddana jest postępowemu procesowi dojrzewania w dębowych beczkach. Dzięki tym zabiegom dostajemy napój złożony i wytworny w smaku ze zbalansowanymi akcentami agawy i słodyczy wanilii, a także karmelu.
firma została doceniona nie tylko przez konsumentówrównież przez jurorów wielu międzynarodowych prestiżowych konkursów, m.in. W ostatnich latach otrzymała dwukrotnie metaliczny medal w Światowych Mistrzostwach Tequili, metaliczny medal w konkursie World Spirits Competition w San Francisco, złoty medal w międzynarodowym konkursie Sip Awards w 2019r.