Meksykańska tequila reposado z odmiany wyżynnej agawy uprawianej na wulkanicznych glebach w rejonie Jalisco (Los Altos). Napój w intencji twórców odzwierciedla harmonię między terroir a procesami dojrzewania- tequila jest starzona przez 135 dni w dwóch rodzajach beczek (nowy dąb amerykański i beczki z dębu francuskiego). Ten nietypowy zabieg pozwala uzyskać alkohol o złożonym profilu smakowym i zapachowym- nuty czarnej porzeczki, czerwonych jabłek, ananasa, dojrzałych brzoskwini harmonijnie splatają się z akcentami orzechowymi i suszonych owoców. Delikatny posmak miodu i kwiatów na finiszu doskonale uzupełnia kompleksową naturę trunku i uwydatnia jego gładkość.
Volcan de mi Tierra to producent która w sposób wyjątkowo świadomy korzysta z dobrodziejstwa jakim była przed wiekami erupcja wulkanu w rejonie Jalisco, wykorzystując potencjał żyznych gleb do uprawy wysokiej jakości błękitnej agawy. Przy produkcji tequili użytkowane są naturalna woda źródlana, konwencjonalne kamienne piece do wypalania agawy a przy ekstrakcji soku-metoda tahona, uważaną za mniej sprawną, wolniejsząstanowczo wpływającą na smak towaru. Tequila jest poddawana dwukrotnej destylacji.
marka została doceniona nie tylko przez konsumentówponadto poprzez jurorów wielu międzynarodowych prestiżowych konkursów, m.in. W ostatnich latach otrzymała dwukrotnie metaliczny medal w Światowych Mistrzostwach Tequili, metaliczny medal w konkursie World Spirits Competition w San Francisco, złoty medal w międzynarodowym konkursie Sip Awards w 2019r.
producent sugeruje serwowanie tequili w drinkach takich jak Old Fashionbardzo poleca podawanie jej bez dodatków, jedynie na lodzie.