wspaniały smak kakao ujęty w gorzkim likierze sławnej Angostury! Znana na cały świat marka, która zasłynęła pomarańczowymi smakami bitterów, rozszerza dzisiaj swoje portfolio o kolejne wydania.
Tym razem receptura została uzupełniona o najlepsze na świecie kakao typu trinitario z Trynidad i Tobago, wyspiarskiego państwa w Ameryce Południowej. Charakteryzuje się ono niezwykle intensywnym aromatem, a także niebywałą gładkością. W połączeniu z ponad 200-letnim doświadczeniem producenta, ten kolejny składnik przyczynił się do nieszablonowego smaku likieru - nieco dekadenckiego, z zaskakującymi wrażeniami na podniebieniu.
Przoduje w nim głównie nuta gorzkiego, kwiatowego nieco orzechowego kakao z odważnym akcentem aromatycznego naparu z ziół.
Angostura Cocoa Bitters polecany jest jako konwencjonalnych koktajli, które uzupełnia o elitarne wykończenie i głębokie wrażenia. Wybornie smakuje na przykład w Espresso Martini, Amaro Spritz czy After Eight Mojito.