Limitowana edycja rumu z amerykańskiego stanu Luizjana, która dojrzewa w beczkach po żytnim destylacie, wzbogacając profil napoju prawdziwie typowymi nutami! Czas leżakowania wynosi 2,5 roku i jego skutkiem jest alkohol pełen pikanterii z wytrawnym, solidnym fundamentem.
Aromat otwiera się niuansami wędzonego dębu z akcentami pieprzu i tropikalnych owoców. Na podniebieniu obłędnie złożony. Smak mieszanki przypraw, miodu, ananasa, pieprzu, a także kremowego banana prowadzi do satysfakcjonującego i długotrwałego finiszu.
To idealna propozycja rumu dla wszystkich, którzy poszukują bardziej intensywnych wrażeń.
firma Bayou narodziła się w 2011 roku, w samym sercu Luizjany. Została stworzona z inicjatywy trzech przyjaciół, którzy odczuli potrzebę wyprodukowania trunków, tożsamych z ich gustem i potrzebą otrzymania produktów najwyższej jakości. W Luizjanie trzcinę cukrową uprawiano już od XVIII wieku, ale do tej pory nikt nie wykorzystał jej do stworzenia rumów klasy premium. W 2013 w Lacassine w Los Angeles otwarto destylarnię Bayou, która zaczęła wykorzystywać konwencjonalne metody i najnowocześniejszą technikę do fermentacji, destylacji, dojrzewania i butelkowania alkoholi. Bayou Rum finalnie zdobył tytuł najlepszego kraftowego rumu w całych Stanach Zjednoczonych.