Sól himalajska różowa niewielka - komfortowy i szczelny worek 1 kg Sól himalajska uważana jest za najczystszą jaką można znaleźć na ziemi. Wydobywana jest ze złóż himalajów sprzed 250 mln lat. Duży zakres odcieni, ta dostatek wynika z dominującego minerału.
W soli różowej jest to żelazo. Posiada ona ponad 84 minerały i pierwiastki występujące naturalnie w organizmie człowieka. Sól himalajska używana w kuchni uzupełnia codzienną dietę. W przeciwieństwie do soli morskiej jest wolna od skażeń takich jak np.
metale ciężkie. Sól himalajska różowa znikoma to nie tylko nieszablonowy dodatek do kuchni,ponadto niezastąpiony składnik, który uwydatnia smaki potraw i dodaje im subtelny, naturalny aromat. Dzięki swej delikatnej strukturze i bogactwu mineralnemu, może być wykorzystywana w przeróżny sposób w kuchni.
Jednym z głównych zastosowań soli himalajskiej w kuchni jest oczywiście przyprawianie potraw. Jej nieznaczna konsystencja powoduje,nieprzeciętnie się rozpuszcza, równomiernie się rozprowadza i nie przytłacza smaku dań, jak to czasem może robić zwykła sól kuchenna.
Można ją stosować równocześnie do przygotowywania potraw gotowanych, smażonych, jak i minimalistycznych, dodając jej do mięs, ryb, warzyw, czy nawet sałatek. Sól himalajska to najcenniejszy dodatek smakowy do potraw!
Termin przydatności do spożycia - nie dotyczy. Skład: 100% NATURALNA sól himalajska. Kraj pochodzenia: Pakistan