Sól Himalajska Różowa nieznaczna Sól Himalajska charakterystyka Sól himalajska ma pokaźniejszą zawartość pierwiastków mineralnych w porównaniu do soli rafinowanej. Wykazano,mieści najróżniejsze ilości ważnych minerałów niedużych, takich jak wapń, potas, magnez, cynk, żelazo i siarka. Picie roztworu soli to nieskomplikowany sposób, żeby uzupełnić minerały w ciągu dnia.
Czy spożycie różowej soli himalajskiej ma skutki uboczne? Jakie są skutki uboczne spożywania soli himalajskiej? Podobnie jak sól kuchenna, nadmierne spożycie soli himalajskiej może narazić Cię na ryzyko nadciśnienia i problemów z sercem. Nadmierne spożycie soli może rozszerzyć ryzyko udaru mózgu i chorób nerek. Także mimo wszystko należy używać jej z umiarem.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Mamy do przedstawienia Państwu jeden z przebojów kuchni azjatyckiej - nietrudny w przyrządzeniu przepis na wieprzowinę po chińsku z grzybami shiitake. W tamtym regionie kulinarnym nad wyraz modne jest smażenie wszystkich rodzajów mięs (wieprzowina, wołowina, kurczak) z sezonowymi warzywami. Preferowana jest tam świeża papryka, pieczarki, cebulę czy groszek.Smażenie wieprzowiny z grzybami shiitake to także narodowe chińskie danie cenione w tamtej części globu. Ale nie dodaje się zbytnio żadnych dodatkowych przypraw i ziół, danie jest bogate w smak pomiędzy innymi dzięki soli himalajskiej. Kruche soczyste mięso z lekkim aromatem grzyba shiitake jest szczególnie interesujące kulinarnie. Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów, nie możesz przegapić tego przepisu. Czytaj dalej....