BIO orzechy brazylijskie BadaPak znane i doceniane są z zasady z wysokiej zawartości selenu. Zawierają ich najwięcej ze wszelkich orzechów. Kolejne minerały jakie są dostarczane to potas (659mg w 100g), fosfor (725mg w 100g),magnez (376mg w 100g) i wapń, żelazo, sód i cynk. BIO orzechy brazylijskie BadaPak to także potężne źródło witaminy młodości, czyli wit. E, jak także wit C, B6, kwasu foliowego, niacyny. Są także skarbnicą kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Na koniec docenić je na dodatek można za zawartość błonnika pokarmowego, a także białka.
BIO orzechy brazylijskie BadaPak można jeść surowe jako przekąskę. Są wartościowym komponentyem sałatek a po adekwatnej obróbce mogą być jeszcze stosowane do ciast i farszy. Z orzechów brazylijskich można przygotować pyszne, słodkie masło.
Orzechy brazylijskie rosną na palmach, których wysokość dochodzi do 40-60m. Nazwę zawdzięczają z reguły krajowi pochodzenia. W naturalnych warunkach to gigantyczne drzewo występuje w Brazylii, Paragwaju, Boliwii, Peru i Wenezueli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.