BIO orzechy brazylijskie BadaPak znane i doceniane są przeważnie z wysokiej zawartości selenu. Zawierają ich najwięcej ze wszelkich orzechów. Kolejne minerały jakie są dostarczane to potas (659mg w 100g), fosfor (725mg w 100g),magnez (376mg w 100g) oraz wapń, żelazo, sód i cynk. BIO orzechy brazylijskie BadaPak to także potężne źródło witaminy młodości, czyli wit. E, jak jeszcze wit C, B6, kwasu foliowego, niacyny. Są także skarbnicą kwasów tłuszczowych wielonienasyconych. Na koniec docenić je również można za zawartość błonnika pokarmowego i białka.
BIO orzechy brazylijskie BadaPak można jeść minimalistyczne jako przekąskę. Są wartościowym komponentyem sałatek a po optymalnej obróbce mogą być jeszcze używane do ciast i farszy. Z orzechów brazylijskich można przygotować pyszne, słodkie masło.
Orzechy brazylijskie rosną na palmach, których wysokość dochodzi do 40-60m. Nazwę zawdzięczają przeważnie krajowi pochodzenia. W naturalnych warunkach to gigantyczne drzewo występuje w Brazylii, Paragwaju, Boliwii, Peru i Wenezueli.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.