BIO ciecierzyca BadaPak pochodzi wyłącznie z naturalnych upraw. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B – zwłaszcza wit B9, czyli kwasu foliowego. Na dodatek gromadzi ponadto pokaźne ilości ryboflawiny, tiaminy, niacyny jak także wit B5, B6. Poza witaminami BIO ciecierzyca BadaPak zasobna jest w ważne minerały. Wśród nich znajduje się magnez, żelazo, fosfo, potas, cynk oraz miedź i mangan.
BIO ciecierzyca BadaPak w smaku jest słodkawa i lekko orzechowa. Znajduje znaczne zastosowanie w kuchni. Znana jest pod postacią hummusu, jest także znakomitym elementyem zup, kotletów, pasztetów. Z powodzeniem może być dodawana do sałatek.
BIO ciecierzycę BadaPak przed gotowaniem należy moczyć w wodzie przez około 8-12 godzin.
Ciecierzyca jest jednoroczną rośliną strączkową, należącą do rodziny bobowatych. Pochodzi z Azji. Nigdzie nie występuje dziko, jest wyłącznie rośliną uprawną. Jest szczególnie znana i ciesząca się pokaźnym zachwytm w kuchni arabskiej, a także w krajach śródziemnomorskich.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.