BIO dynia łuskana BadaPak pochodzi z ekologicznych upraw. Jest to produkt najwyższej jakości. Od wieków znane są zdrowotne atrybuty pestek dyni. Na pierwszym miejscu wymienić należy dużą zawartość cynku. Pestki dyni zawierają także cenny magnez – król minerałów. W dodatku dostarczają fosfor, potas, wapń, żelazo i sód. Wśród witamin, które wyszukamy w BIO dyni łuskanej BadaPak pierwsze miejsce należy do witaminy E. Pestki wzmocnią nasz organizm także o witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiaminę, ryboflawinę, niacynę), a także o witaminę A, C i D. BIO dynia łuskana to na dodatek ważne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych i fitosteroli.
BIO dynia łuskana BadaPak powinna zagościć w codziennej diecie. Jest to wyśmienita i rozsądna przekąska w ciągu intensywnego dnia w pracy, w szkole. W połączeniu z innymi produktami BadaPak posłużyć może do skomponowania domowego musli. BIO pestki dyni BadaPak są wartościowym i odżywczym dodatkiem do sałatek, zup-kremów i są niezbędne do wypieków domowego pieczywa.
Pestki dyni zawierają tłuszcze w związku z tym najlepiej przechowywać je w chłodnym suchym miejscu albo w lodówce.
Dynia to jednoroczna roślina z gatunku dyniowatych. Pochodzi z Ameryki Środkowej. W Polsce potocznie zwana była banią. Obecnie występuje aż ponad 700 gatunków dyni. W naszym kraju przeważnie spotyka się odmianę śródziemnomorskiej dyni olbrzymiej. Ogromne owoce o żółto-pomarańczowym miąższu są bogate w drogocenne pestki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.