Fasola Adzuki BadaPak gromadzi liczne witaminy i mikroelementy. Jest rewelacyjnym źródłem białka roślinnego oraz błonnika. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wyszukamy niemało witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak w dodatku potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest znakomitym elementyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Bardzo modne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak stosowana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać na dodatek pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Obecnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość niewielka, głównie koloru czerwonego aczkolwiek zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.