Ryż biały to najpopularniejszy ryż w Europie ponieważ zawiera bardzo niewiele skrobi w związku z czym jest sypki i się nie klei. Dzięki tej parametry dodawany jest do sałatek, risotto i zup. Stanowi także podstawę kuchni orientalnej. Genialny także do dań mięsnych i rybnych. Przechowywać go można w szczelnie zakręconych naczyniach szklanych nawet kilka lat.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.