składniki: żurawina BIO 68-75%, cukier naturalny trzcinowy 25-35%, olej słonecznikowy mniej niżeli 1%.
BIO żurawina suszona BadaPak zdobywa zachwyt coraz obszerniejszej rzeszy konsumentów. Warto zapoznać się z tym owocem, gdyż należy do grona wyjątkowo odżywczych. Owoc ten jest szczególnie zasobny w silne przeciwutleniacze. Gromadzi polifenole, a także proantocyjanidyny. Na dodatek jest idealnym źródłem witamin A i C, E, a także witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina). BIO żurawina suszona BadaPak dostarcza fosfor, żelazo, potas, jod, wapń i miedź. W tych czerwonych owocach znajdziemy również całkiem obszerne ilości błonnika, a także kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, taniny i karoten.
BIO żurawina suszona BadaPak ma standardowy cierpki słodko-kwaśny smak. Będzie wyśmienitym dodatkiem do owsianki czy musli. Komponuje się na dodatek z daniami mięsnymi, wędlinami, a także serami.
Żurawina to niski, niewielki krzew, którego wysokość może dochodzić do 1,5 m. Pomimo swych niewielkich wymiarów, jeden krzak może wydać aż 3kg owoców. Występuje w Azji, Ameryce oraz w środkowej Europie. W Polsce uprawiane są dwie odmiany żurawiny: błotna i wielkoowo
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.