Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za bardzo wartościowy artykuł ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Posiada widocznie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To nieprzeciętne źródło potasu. Zawiera żelazo i kwas foliowy. W dodatku dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak zawiera liczne witaminy: A, E, K, a także wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest również w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i też z daniami wytrawnymi. Stanie na wysokości zadania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym elementyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek oraz dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najistotniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która charakteryzuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.