Ryż biały to najpopularniejszy ryż w Europie ponieważ gromadzi nad wyraz mało skrobi w związku z czym jest sypki i się nie klei. Dzięki tej atrybuty dodawany jest do sałatek, risotto oraz zup. Stanowi na dodatek podstawę kuchni orientalnej. Doskonały także do dań mięsnych i rybnych. Przechowywać go można w szczelnie zakręconych naczyniach szklanych nawet kilka lat.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.