Kasza jęczmienna pęczak BadaPak posiada sporo elementów i wartości odżywczych. Jest to artykuł, który zdecydowanie często powinien znajdować się na naszych stołach. Posiada największą ilość błonnika spośród wszystkich kasz jęczmiennych. Pęczak to cenne źródło witamin z grupy B: B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B3 (niacyna), B6, B9 (kwas foliowy). Dodatkowo posiada witaminę A, E i K. Kasza pęczak BadaPak dostarcza istotne minerały i mikroelementy. Są nimi: magnez, potas, fosfor, selen, cynk, krzem, miedź i mangan.
Kasza jęczmienna pęczak perłowy BadaPak stanie na wysokości zadania nieprzeciętnie w kuchni jako dodatek lub baza posiłków. Komponuje się z sosami, gulaszami, zapiekankami. Może być elementem farszy a także dodatkiem do zup. Kasza pęczak to wartościowy artykuł, który warto wkomponować w codzienne posiłki.
Przed gotowaniem należy opłukać ziarna. Następnie do gotującej się wody w proporcji 1:2,5 wsypać kaszę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.