Uprawiany i zbierany jest poprzez jednego plantatora La Gallinella w Dolinie Padu w Lombardii. Szczególnie szczegółowa selekcja materiału siewnego, tradycyjna – aczkolwiek nowoczesna uprawa, staranny wybór „ziarnko do ziarnka" po zbiorach zapewniają wysoką jakość ryżu.
Jest produktem lekkostrawnym i niskokalorycznym, nie posiada cholesterolu i glutenu, jednak mieści wyjątkowo dużo skrobi.
doskonałe do risotto.
Czas gotowania na risotto - ok. 14 minut.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.