Corticella Bologna Makaron Penne Prodotto in Italia to włoski makaron najwyższej jakości, tworzony z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Konwencjonalny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które rozszerzają zdolność wchłaniania sosu (specyficzna chropowatość na powierzchni makaronu). Makaron Penne (rurki) - Penne (po włosku „piórka") krótkie ścięte pod kątem ostrym rurki, to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronów. Perfekcyjnie komponuje się z pesto i owocami morza.
Tradycja włoskiego smaku, wielki asortyment, wysoka jakość i konkurencyjna wartość, to główne parametry makaronów Corticella, stworzonych w 100% z semoliny- twardej mąki z pszenicy durum. Makaron to podstawowy komponent codziennego menu każdego Włocha.
Waga netto: 0.5kg