Corticella Bologna Makaron Spaghetti to najbardziej modny typ makaronu, pochodzący z południowych Włoch. To długi makaron o okrągłym przekroju. Znakomicie sprawdza się w połączeniu z pomidorami, sosami warzywnymi, ziołowym, rybnymi, z owocami morza, sosami śmietanowymi, a także z miękkimi serami. Prodotto in Italia to włoski makaron najwyższej jakości, wyprodukowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Klasyczny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne poprzez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni makaronu).
Tradycja włoskiego smaku, spory asortyment, wysoka jakość i konkurencyjna wartość, to główne atrybuty makaronów Corticella, tworzonych w 100% z semoliny- twardej mąki z pszenicy durum. Makaron to podstawowy komponent codziennego menu każdego Włocha.
Waga netto: 0.5kg