Mąka migdałowa Pięć Przemian, 500 g
Mąkę migdałową możemy wykorzystać w naszej kuchni na niemało różnorodnych sposobów. Wspaniale sprawdzi się ona w formie zamiennika klasycznej mąki pszennej. Warto użyć jej między innymi:
w trakcie wypieku smacznych muffinek, ciasteczek wielozbożowych, a nawet pizzy;
podczas pieczenia pełnowartościowego chleba;
podczas przygotowywania słodkich naleśników albo racuchów;
w trakcie panierowania mięs;
w trakcie zagęszczania aromatycznych zup i sosów;
podczas przyrządzania domowych deserów lodowych, a choćby odżywczych koktajli owocowych.
komponenty:
mąka z migdałów blanszowanych 100%
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2696 kJ/ 644 kcal
Tłuszcz 59g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g
Węglowodany 2,5 g
w tym cukry 2,2 g
Błonnik 12 g
Białko 20 g
Sól 0 g
Alergeny:
Orzechy.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Producent:
Pięć Przemian Simpatiko s.c
ul. Łuże 20, Dąbrowa
05-092 Warszawa