Mąka z ciecierzycy
Mąka z ciecierzycy, zwana także mąką z cieciorki, przez mnóstwo osób uznawana jest za produkt co najmniej rewolucyjny. Nie dość bowiem, że wprowadza nową jakość do kuchennych dokonań, to także odznacza się szeregiem cennych i godnych uwagi właściwości. Mąka z ciecierzycy nie jest produktem klasycznym w pełnym tego słowa znaczeniu. Jej odmienność polega na tym, iż nie jest wcale produktem powstałym w procesie przemiału zboża, lecz powstaje z rośliny strączkowej- ciecierzycy. Właśnie dzięki swojemu składowi, mąka ta odznacza się nieszablonową zawartością białka, smakiem zaś przypomina smak umami.
Znajduje dość znaczne zastosowanie w kuchni, lecz nie tylko. Wykorzystuje się ją też w kosmetyce do pielęgnacji włosów oraz ciała.
surowiec nie gromadzi organizmów modyfikowanych genetycznie i nie został poddany działaniu promieniowaniu jonizującemu oraz nie posiada napromieniowanych elementów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.