elementy: świeżo zmielona mąka z czerwonej soczewicy (100%) z rolnictwa organicznego.
używanie produktu przyczynia się do utrzymania rezerw energetycznych dzięki szerokiej zawartości prosto przyswajalnego białka. Włączenie do diety mąki z soczewicy pomaga uzupełnić zapasy witamin i minerałów. Produkty powstałe w wyniku mielenia ziaren klasyfikowane są jako przychylne dla środowiska. Wynika to z braku kumulacji metali ciężkich, toksyn i nawozów azotowych.
Mąkę z soczewicy warto spożywać w każdym wieku. Naczynia na nim oparte usprawniają funkcjonowanie układu rozrodczego, stymulują pracę mózgu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.