Syrop Irish Cream Monin może mieć obfite zastosowanie, polecany jest do kawy, napojów mlecznych i deserowych.
Syrop posiada brązową barwę z bursztynowymi przebłyskami. Charakteryzuje się przepięknym aromatem karmelu oraz kawy. Zachęca pysznym smakiem prażonej kawy i toffi
Popularność irlandzkiej kawy sięga dziesięcioleci i nie ograniczają jej granice geograficzne. Inspirowane konwencjonalnym irlandzkim napojem kawiarnie nie tylko zaadaptowały ten napój, ale także przyjęły napoje aromatyzowane tym smakiem.
Irlandzka kawa MONIN jest wszechstronna i doskonała do aromatyzowania napojów kawowych lub dobierania smoothies, szejków i wielu innych.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Irish Cream MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Irish Cream MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.