komponenty: Naturalny sok żurawinowy tłoczony na zimno z całych owoców i poddany lekkiej pasteryzacji.
Sok z żurawiny to nieocenione źródło witamin, a także mikroelementów. Posiada istotną zawartość polifenoli, w tym flawonoidów. Dostarcza witaminy i cenne minerały, takie jak witamina A, C, E, P, B6, niacynę, tiaminę i ryboflawinę, wapń, potas, magnez, cynk, fosfor, a także żelazo. W dodatku sok z żurawiny jest źródłem pektyn, błonnika i karotenu.
Sok z żurawiny jest genialnym i zdrowym elementem codziennej diety. Można rozcieńczyć go z wodą lub innym sokiem i osłodzić miodem.
Żurawina to wiecznie zielona, płożąca krzewina. W środowisku naturalnym porasta bagna i torfowiska. Jej liście są ciemnozielone, wiosną pokrywają ją białoróżowe kwiaty, które w wyniku czego wydają czerwone owoce. Żurawina zaliczana jest do czołówki roślin o prozdrowotnym działaniu.
Sok specyficzny dla owoców zapach i smak. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się też rozwarstwiać. Kolor i smak soku jest zależny od stopnia dojrzałości owoców. Gromadzi jedynie naturalnie występujące cukry.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 1°C do 7°C. Spożyć w ciągu 7 dni. Przed wykorzystaniem wstrząsnąć.