Syrop Coconut Monin może posiadać pokaźne zastosowanie, polecany jest do czekolady pitnej, mleka smakowego, deserów, drinków, koktajli, ponczu owocowego.
Syrop posiada matową, białą barwę. Cechuje się wyjątkowo intensywnym smakiem palonych kokosów z lekko karmelowym posmakiem.
Palmy kokosowe występują typowo w krajach tropikalnych. Odżywcze orzechy kokosowe i ich mleczko są szeroko używane w napojach, a także potrawach, ponieważ ich słodki, uniwersalny smak prawidłowo komponuje się z nutką słodką, gorzką i słoną. W sanskrycie jest on nazywany „kalpa vriksha", co oznacza „drzewo, które zaspokaja wszystkie zapotrzebowania życia".
Niech orzech kokosowy producenta MONIN zapewni czysty smak kokosowy wszystkim Twoim napojom tropikalnym (takim jak Piña-Colada, specjalne kawy, a także lemoniady.
Przykładowe receptury:
Kremowe Martini
15 ml syropu Coconut MONIN
30 ml wódki
30 ml wódki o smaku toffi
15 ml śmietankowego likieru
30 ml śmietanki
lód
Umieścić wszystkie komponenty w szejkerze. Wstrząsać przez kilkanaście sekund.
Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.
Kawa smakowa
1 espresso
20 ml syropu Coconut MONIN
gorące mleko
Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.