Kasza kuskus razowa BadaPak ma cenne wartości odżywcze, dużo białka, widoczne witaminy i minerały. Kasza ta jest znakomitym źródłem żelaza. Dodatkowo dostarcza także potas, magnez, miedź, mangan i cynk. Kasza kuskus BadaPak gromadzi sporo witamin z grupy B – w szczególności kwas foliowy (wit B9) oraz niacynę (wit B3 lub PP).
Kasza kuskus BadaPak stanowi perfekcyjną alternatywę dla makaronów, ziemniaków, ryżu czy innych kasz. Pasuje do podawania z gulaszem a także z warzywami w sosie. To bardzo modny składnik sałatek, który czyni je smaczniejszymi i pożywniejszymi.
Kasza kuskus BadaPak jest nieskomplikowana w przygotowaniu. Wystarczy zalać ją gorącą wodą, tak aby jej powierzchnia sięgała na ok. 1cm nad powierzchnią kaszy. Odstawić na około 5 minut i po upływie tego czasu kasza jest gotowa do spożycia.
Kuskus są to niepokaźne, krągłe, żółte ziarenka otrzymywane z pszenicy twardej - durum. Wywodzą się z krajów północno-zachodniej Afryki. Kuskus łączy w sobie parametry kaszy jak i makaronu. Jest to równocześnie określenie kaszy jak i nazwa potrawy z niej przygotowywanej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.