Kasza kukurydziana BadaPak jest lekkostrawna. Zawiera całkiem dużą zawartość węglowodanów. Na tle innych kasz podkreśla się zawartością witaminy A. Znamionuje się na dodatek wysoką zawartością witamin z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna, ryboflawina) i witaminy E. Kasza kukurydziana BadaPak to także obfitość selenu. Mieści też magnez, potas, selen, kobalt i fosfor.
Kasza kukurydziana BadaPak sprawdza się idealnie jako element dań jak i samodzielna potrawa. To głównie nieprzeciętny składnik śniadań. Jest prosta w przygotowaniu, można uzupełnić ją dodatkiem owoców suszonych albo świeżych, poza tym kolorystycznie i smakowo jest ciekawsza od kaszy manny. Posłużyć może do wypieku chleba, przyrządzenia placków oraz wielu innych, niebanalnych przysmaków. Bez problemu można przygotować ją dzień wcześniej, a następnie podsmażyć lub podpiec.
Kasza kukurydziana powstaje z obłuskanego i połamanego ziarna kukurydzy. Nazywana dodatkowo polentą występuje pod postacią grubego albo śladowego grysiku o słonecznie żółtym odcieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.