Mąka pszenna razowa wariant 1850 zawiera więcej elementów mineralnych, błonnika i witamin z grupy B niż inne mąki pszenne. Stosowana jest z zasady do wypieku pieczywa typu Graham, ale także do przygotowania makaronów czy dietetycznych batonów. Jej nazwa wzięła się od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, który był jednym z pierwszych propagatorów zdrowego odżywiania.
To pełnoziarnista mąka uzyskiwana z przemiału całych ziaren. Gromadzi otręby i błonnik, jest delikatniejsza w smaku od tradycyjnej mąki razowej. Pszenna mąka razowa typ 1850 jest bogata w cenne elementy mineralne m.in. Witaminy z grupy B. Mąka pszenna z zasady stosowana jest do pieczenia chleba, bułek, spodów do pizzy, pierogów i makaronów. Ciasto z mąki pszennej przed upieczeniem ma rozciągliwą konsystencję i niezwykle należycie wyrasta.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.