Mąka z tapioki to prosto strawne węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i w pełni roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu.
Mąka z tapioki znajduje znaczne wykorzystanie w kuchni. Ponieważ nie ma żadnego smaku, nie zmienia również smaku potraw, do których jest dodawana, jestwyjątkowo zdrowa. Dodaje się ją do zróżnicowanych sosów oraz do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze wykorzystanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, różnorodnych legumin i deserków mlecznych.
Tapioka to artykuł skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku, rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Cechuje się różnobarwnymi gałęziami i wielkimi bulwami korzeniowymi o masie nawet do 4 kg.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.