Mąkę jęczmienną uzyskuje się poprzez zmielenie ziarniaków jęczmienia. Jest bogata w kwas foliowy, beta karoten oraz witaminy z grupy B.
Jęczmień, z którego wyrabiana jest mąka, to jedno z najstarszych zbóż uprawianych na świecie – jego historia liczy około 10 tysięcy lat. Tym, co odróżnia mąkę jęczmienną od pszenicznej, jest z zasady znacznie pokaźniejsza zawartość błonnika.
Mąka jęczmienna BadaPak idealnie nadaje się do wypieku chleba, babek a nawet do naleśników.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.