Mąka żytnia wariant 580 - powstaje w wyniku rozdrobnienia całych ziarniaków żyta. W kontraście do mąki pszennej zawiera istotnie więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Najczęstsze użycie mąki żytniej typ 580 to wypiek chleba żytniego. Wyśmienita do wypieku pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, zakwasu na żur i makaronu.
elementy: żyto 100%.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.