Mąka kukurydziana jest otrzymywana przez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, dlatego nadaje potrawom taką barwę. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast, tortilli. W dodatku rewelacyjnie stanie na wysokości zadania w kuchni jako zamiennik mąki pszennej. Mąka kukurydziana jest źródłem białka, błonnika, witaminy B1, B6, folianów i komponentów mineralnych, m.in. Jest prawidłowym źródłem żelaza, magnezu i cynku. Na dodatek mąka kukurydziana gromadzi karotenoidy- naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.