OLEJ KOKOSOWY 100% ORGANIC VIRGIN? Olej Coco Farm pozyskiwany jest ze świeżych, naturalnych kokosów, a precyzyjniej z surowego miąższu kokosowego poddawanego obróbce w ciągu 24 godz. Od zerwania. NIGDY nie powstaje z wysuszonego miąższu czy z wiórek kokosowych, czyli bezkompromisowców, które zostały już poddane wieloetapowej obróbce cieplnej i/lub chemicznej. Widoczne jest to o tyle, iż oleje tłoczone poza Filipinami często powstają z wiórek, które nie dość że są z suszonego ascetycznca to dodatkowo konserwowane są siarką. Minimalistyczny, świeży miąższ w przetwórniach zlokalizowanych w pobliżu farm kokosowych tłoczony jest na zimno, w tradycyjnych prasach i w sterylnych warunkach. Szczególną uwagę przywiązuje się do utrzymania temperatury niższej niżeli 40 stopni C żeby zachować naturalność i mnogość minerałów oleju kokosowego RAW.
100% olej kokosowy ascetycznyt BIO, tłoczony na zimno, nierafinowany.
- minimalistyczny
- zapach i smak kokosa
- wysokie właściwości jakościowe
elementy: 100% olej kokosowy certyfikowany BIO.
Naturalny olej kokosowym w tempertaurze poniżej 25 stopni ma postać stałą, powyżej tej temperatury zmienia postać na płynną. Wielokrotne zmiany stanu skupienia nie wpływają na wartości odżywcze i jakość oleju.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu.
Coco Farm sp. Z o.o. Ul. Gen. Okulickiego 7/9, 05-500 Piaseczno.