Afrykańskie Curry Afrykańskie curry geneza Wpływy kuchni arabskiej i indyjskiej związane z emigracją ludności z tych regionów do Afryki. Sprawiły, iż to curry stało się popularnym daniem w kuchni wschodnio-afrykańskiej. Mieszanka przypraw afrykańskie curry to element potraw w tej częściach tego kontynentu. Curry na świecie Mieszanka przypraw o nazwie curry jest znana i ceniona na całym świecie. Można ją nazwać jedną z pereł kuchni azjatyckiej. Nie każdy jednak wie iż jako przyprawa posiada ona szczególnie mnóstwo odmian i przepis posiada parę bazowych komponentów które są nad wyraz często modyfikowane poprzez kucharzy. Afrykańskie curry użycie Wersję afrykańską curry pasuje do większości potraw. Przyprawę tę dodaje się do dań z mięs drobiowych oraz wieprzowiny, baraniny i sosów. Głównie jednak używa się jej do aromatyzowania ryżu, który przejmuje jej żółtą barwę. Odmiana afrykańska curry jest bardziej ostrzejsza i wyrazista, dzięki zawartości między innymi chili i pieprzu cayennego. Jeśli uwielbiasz potrawy afrykańskie i nie boisz się eksperymentować w kuchni, dania z curry to świetny pomysł dla ciebie. Kuchnia afrykańska to zdrowa kuchnia, wymarzona dla osób szukających jednostajnej, zdrowej diety.