Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską Przyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swych podróżach kulinarnych trafił dodatkowo do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół, a także cytrusów.Przyprawa naszej marki to nadzwyczajna kombinacja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Zagwarantujemy, iż zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
charakterystyczny tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. W trakcie gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – bardzo nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata gwarantuje równowagę wszelkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to z zasady idealny wygląd posiłku, więc można się spodziewać barwnych sałatek, ryżu na parze o wspaniale stożkowym oraz świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto również wspomnieć iż pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość specyficzności smaków
Tym, co tak wyjątkowo różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest użycie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia sprawiają, iż każde danie wydaje się zupełnie wyjątkowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten standardowy wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były szczególnie lubianymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano obszernych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami albo gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Tradycyjna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest dzisiaj Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony poprzez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach nad wyraz popularne. Do czasów dzisiejszych konwencjonalnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).