Garam Masala Wiadomości podstawowe o Garam Masala Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek lub pastę używaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj także aromatyzowanie dania tym proszkiem. Garam Masala to niepowtarzalna mieszanka przypraw pochodząca z Indii. Nie tylko znamionuje się oryginalnym smakiem, który zapewni naszym posiłkom nieszablonowy i niepowtarzalny charakter garam masala to na ogół mocna dawka zdrowia, która rozgrzeje i podkręci metabolizm. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala Przyprawa Tandoori masala a garam masala? na pewno nie można ich używać zamiennie. Oto różnice pomiędzy tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Unikalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, lecz cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, albo czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest wykorzystywany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest stosowany w głównej mierze do mięsa. Garam masala jest stosowany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Najczęściej starczy ćwierć lub pół łyżeczki.