Garam Masala Wiadomości podstawowe o Garam Masala Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek lub pastę stosowaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj też aromatyzowanie dania tym proszkiem. Garam Masala to niepowtarzalna mieszanka przypraw pochodząca z Indii. Nie tylko charakteryzuje się oryginalnym smakiem, który zapewni naszym posiłkom wyjątkowy i oryginalny charakter garam masala to z reguły solidna dawka zdrowia, która rozgrzeje i podkręci metabolizm. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala Przyprawa Tandoori masala a garam masala? bez dwóch zdań nie można ich używać zamiennie. Oto różnice pomiędzy tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Unikalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, ale cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, albo czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest wykorzystywany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest stosowany z zasady do mięsa. Garam masala jest wykorzystywany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Z reguły starczy ćwierć albo pół łyżeczki.