Słodkie Chili Słodkie chili zastosowanie w kuchni Mieszanka przypraw słodkie chili to wyrafinowane połączenie ostrych papryczek i słodyczy. Jest wspaniałym uzupełnieniem dań kuchni orientalnej. Psuje do smażonego ryżu, ryby w tempurze, kurczaka w cieście i innych potraw rodem z Azji. Oprócz tego nadzwyczajnie akcentuje smak smażonych krewetek i dań z makaronem ryżowym. Słodkie chili parametry zdrowotne Słodkie chili i jej główny składnik chilli jest korzystnym źródłem przeciwutleniaczy. Ma nad wyraz dużą zawartość witaminy C, jest na dodatek bogate w witaminę A, a także minerały, takie jak żelazo i potas. Spróbuj przyprawy w przepisie..... Zupa chili z kurczakiem, podawana z pikantnym kruszonym serem pleśniowym jest idealnym pomysłem na obiad. Nasz przepis jest przepyszny i z pewnością wrócisz do niego nie raz. Trzeba również pamiętać o tym że jest niezwykle zdrowy! Nasza zupa doprawiona czosnkiem, kminkiem, papryką o oczywiście znaczna ilością naszego ulubionego sosu harissa. Pamiętaj żeby powoli dodawać sos i sprawdzać zawsze poziom ostrości żeby był stosowny dla Twoich kubków smakowych. Czytaj dalej....