Uniwersalna Przyprawa Japońska Przyprawa Japońska zastosowanie w kuchni Japońska przyprawa o zbilansowanym smaku, nadaje się do kurczaka, łososia czy warzyw. Wyśmienita kompilacja sezamu, imbiru, papryki słodkiej czy pieprzu Cayenne nada daniom wyśmienitego japońskiego stylu. Jeżeli poszukujesz wyszukanych smaków orientalnych to ta przyprawa jest właśnie dla Ciebie. Zaskocz wszelkich w kuchni nadając japoński smak Twojemu mięsu. Kuchnia Japońska charakterystyka tradycyjna kuchnia Japonii (jap. Washoku) oparta jest na ryżu z zupą miso i innymi potrawami. W przygotowaniu rozmaitych dań kładzie się nacisk na elementy sezonowe. Dodatki do dań często składają się z ryb, marynowanych warzyw i warzyw gotowanych w bulionie. Oprócz ryżu jednym z podstawowych produktów są makarony, takie jak soba i udon.