Tandoori Masala Co to jest Tandoori Masala?
Z definicji Masala to mieszanka przypraw która została zmielona na proszek lub pastę używaną do gotowania indyjskiego jedzenia. Zalicza się tutaj ponadto aromatyzowanie dania tym proszkiem.Tandoori Masala jest jedną z najistotniej konwencjonalnych indyjskich mieszanek przypraw, o unikalnej barwie i smaku. Dodając ją do swoich dań, możesz spodziewać się prawdziwej uczty o orientalnych smakach. Różnice pomiędzy Tandoori Masala a Garam Masala
Przyprawa Tandoori masala a garam masala? z całą pewnością nie można ich używać zamiennie. Oto różnice między tymi dwoma produktami. W garam masala jest mniej przypraw. Unikalne przyprawy różnią się w zależności od regionu, lecz cztery podstawowe to zielony kardamon, goździki, kolendra i ziarna pieprzu czarnego. Imbir, czosnek i przyprawy koloryzujące takiej jak kurkuma, albo czerwone papryczki chilli, nigdy nie są dodawane do garam masala. Garam masala jest użytkowany w prawie wszelkich indyjskich sosach, sosach i curry, w przeciwieństwie do tandoori masala, który jest wykorzystywany zwykle do mięsa. Garam masala jest stosowany oszczędniej w prost przeciwnie do tandoori masala. Najczęściej starczy ćwierć lub pół łyżeczki. Do czego używamy Tandoori Masala? użytkowana jest do przygotowania nad wyraz modnego kurczaka Tandoori, tej mieszanki masala nie trzeba demonstrujeć żadnemu fanowi kuchni indyjskiej! Można jej używać z mięsem lub serem indyjskim paneerem. Rewelacyjnie komponuje się z warzywami z patelni albo tofu, ta masala działa należycie ze wszystkimi! Mieszanka ta jest perfekcyjnym dodatkiem do klasycznego polskiego pieczonego kurczaka i wszystkich mięs przygotowywanych na grilli i w piekarniku. Można nią dodatkowo doprawiać warzywa nie tylko z patelni. Przyprawa tandoori masala rewelacyjnie komponuje się z kaszą nadając jej przepyszny orientalny smak Spróbuj przyprawy w przepisie..... Kasza Tandoori Masala to klasyczne indyjskie danie bardzo smaczne i nieskomplikowane w przyrządzeniu. Nasza polska wersja opiera się na podsmażonej na patelni kaszy gryczanej. Czytaj dalej....
Kurczak doprawiony pyszną indyjską przyprawą tandoori masala, zyskuje orientalny styl pełen pikantno-słodkiego smaku. Marynowana w pikantnej marynacie tandoori każda pierś z kurczaka jest wyśmienicie zapieczona lub usmażona, dzięki czemu jest nieprzeciętnym dodatkiem do makaronów, sałatek czy grillowanych warzyw.Czytaj dalej....
Ten ryż jest świetny jako dodatek do dań albo jako pokaźna miska zdrowotności. Tandoori masala nadaje przepysznego smaku temu daniu że aż będziesz mógł się uzależnić! prędki i prosty przepis - ryż, garść warzyw i przyprawy.Czytaj dalej....