Przyprawa do Frytek – Francuskie Frytki Jak przyprawić frytki?
Przyprawa do frytek firmy Marco Polo może być użytkowana do świeżych albo mrożonych frytek. Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, czym przyprawić frytki, by dodać im więcej smaku, to jest najlepsza mieszanka, jakiej możesz użyć. Spróbuj tej przyprawy na swych domowych frytkach albo pieczonych ziemniaczanych łódeczkach! Francuskie Frytki to wyjątkowa mieszanka przypraw na bazie czosnku, cebuli,papryki słodkiej wędzonej, a także cukru. Wspaniale komponuje się z frytkami nadając im niezapomniany smak prosto z ziemi francuskiej. Nasza kombinacja potrafi zdziałać cuda z codzienną porcją frytek, to właśnie smak wędzonej papryki sprawia niejednokrotnie wrażenie że jest to zupełnie inna potrawa. Proponujemy stosować ją też do wszelkiego typu zapiekanek i dań z udziałem smażonego sera.
Kiedy przyprawiać frytki? To czy powinieneś przyprawić frytki przed, czy po ugotowaniu, zależy od stosowanej metody gotowania. Frytki smażone w głębokim tłuszczu przyprawia się natychmiast po zakończeniu smażenia. Pieczone albo smażone frytki w piekarniku są przyprawiane przed ugotowaniem. Najpierw szczotkuje się je oliwą z oliwek lub innym olejem np. Słonecznikowym, żeby przyprawa przykleiła się do frytek.
najlepszy sposoby na przyprawienie frytek. Poniższe metody dotyczą domowych- nie nasączonych tłuszczem albo mrożonych frytek. Frytki pieczone w piekarniku. Przy pomocy pędzla do ciasta lekko posmaruj frytki oliwą z oliwek lub olejem słonecznikowy. Równomiernie posyp frytki francuską przyprawą do frytek i piecz w temperaturze 200 C, aż będą ciepłe i złocisto-brązowe. Ten cykl powinien trwać około 20 minut. Frytki smażone w głębokim tłuszczu Przygotuj połączoną przyprawę do frytek i użyj łyżki cedzakowej,wyeliminować frytki z oleju, gdy staną się złotobrązowe. Ułóż je na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi żeby one wpoiły tłuszcz i od razu posyp francuską przyprawą do frytek.