Pietruszka Nać Suszona
Pietruszka nać suszona właściwości Suszona natka pietruszki to przyprawa wyjątkowo modna w całej Europie. Ma standardowy, słonawy zapach. Zawiera sporo cennych witamin (najczęściej A i C), a także wartościowych części, takich jak żelazo, magnez i jod. Pietruszka ma pokaźne zastosowanie w kuchni. Wzbogaca smak zup oraz potraw z warzyw, pasuje na dodatek do sałatek, a także dań z drobiu. Ze względu na dużą ilość cennych komponentów pietruszkę warto dodawać pod koniec gotowania.
Warzywa które mogą zastąpić pietruszkę nać Warzywa które z powodzeniem mogą zastąpić nać pietruszki to nać kolendry, liście selera czy zielona część marchewki. Warzywa te świetnie zastępują pietruszkę jako dodatek. Tymczasem suszona trybula i szczypiorek – świeże lub suszone – są najszczególniej świetnymi substytutami pietruszki pod względem smaku.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Połączenie smaków jest niesamowite, podobnie jak jaskrawe kolory tego pięknego dania. Klopsiki ras el hanout zabiorą nas w podróż smakową po Bliskim Wschodzie. Przepyszne ugotowane w niebiańsko złocistym sosie z przyprawami, ziołami, czosnkiem i ziemniakami. Ras el hanout to północnoafrykańska aromatyczna mieszanka przypraw, która jest lubiana w kuchni Bliskiego Wschodu. Jest pyszna i można ją zastosować do wszelkiego! Czytaj dalej....
Słoneczna sałatka pomidorowa z czerwoną cebulą i ziołami nie może być nic prostszego w wykonaniu. Jej smak za każdym razem będzie Ci przypominać słoneczne weekendowe śniadania. Zacznij od cienkiego pokrojenia czerwonej cebuli i namoczenia jej w zimnej wodzie – to złagodzi ostrość cebuli. Następnie pokrój pomidory na grube plastry i zespoisz je z ziołami. Możesz zastosować tutaj swojego ulubionego dobrego zioła — bazylii, kolendry, koperku, pietruszki lub mieszanki ziaren do sałatek — wszystko działa należycie w tym przepisie. Czytaj dalej....
łatwa do przygotowania i lekka do strawienia sałatka ziemniaczana bez majonezu ze świeżymi ziołami i łatwym do zrobienia dressingiem z oliwy z oliwek jest rewelacyjnym dodatkiem do obiadu. Ta zdrowa potrawa nada się także jako samo danie główne. Naładowana kawałkami ziół, oliwą z oliwek o smaku musztardy Dijon, nie zepsuje się przed końcem imprezy, a jeszcze lepiej, nabiera bardziej smaku drugiego i trzeciego dnia po tym, jak odszuka się w lodówce. Czytaj dalej....
Jeżeli zostanie Ci jakieś mięso po obiedzie, i ty resztek nikt nie chce zjeść - mamy dla Ciebie znakomity przepis który pozwoli Ci zagospodarować te pozostałości. Gwarantujemy Ci że, przepis na zupę grzybową z dodatkiem mięsa dzięki swojej prostocie na stale zagości w Twoim domowym jadłospisie. Zupa jest smaczna, prosta i pełna smaku. Musisz ją spróbować! Czytaj dalej....
Pieczone buraki z orientalną przyprawą zatar to doskonała przystawka obiadowa, która zaskoczy nie jedno podniebienie. Szczególnie prosta w przygotowaniu a do tego smak zataru który w polskiej kuchni jest wyjątkowo unikatowy ze względu na swój skład czyli sumak. Danie te może jeszcze być głównym posiłkiem, zwłaszcza dla ludzi szanujących zdrowe jedzenie. W Polsce burak jest niezwykle modny dlatego nie powinieneś mieć oporu w przygotowaniu tego przepisu. Czytaj dalej....