Kardamon Owoc Kardamon owoc charakterystyka Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą. Jest on na tyle intensywny,nawet drobna ilość przyprawy dodaje wyrazistości mdłym potrawą. Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Wspaniały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, lecz także do potraw z mięsa, ryb i drobiu. Można go stosować całkowicie, rozdrobniony albo zmielony. Jest jedną z najdroższych i najstarszych przypraw świata. W Indiach jest jednym z głównych części znanych mieszanek przyprawowych: curry i garam masala.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Oliwa z chili to rewelacyjny dodatek do sałatek i wszelkiego typu potraw gdzie konieczny jest oliwa. Jej ostro-orientalny smak zadziwi nie jedno podniebienie. Spróbuj dodać ją do pasty warzywnej, którą przyrządzasz z orzechów i warzyw. Zaskocz wszystkich tym smakiem Czytaj dalej....