Przyprawa do Leczo Co to jest leczo? Czym właściwie jest leczo? To danie pochodzenia węgierskiego a potężnie gęsty warzywny ragout albo gulasz, który tradycyjnie mieści żółtą paprykę, pomidor, cebulę, sól i mieloną słodką i/albo ostrą paprykę jako podstawowy przepis, a także przyprawę do leczo;). Cebulę i paprykę najczęściej smaży się na smalcu, tłuszczu z boczku lub oleju słonecznikowym. Czosnek może być też tradycyjnym elementyem. Leczo jest na dodatek uważana za konwencjonalną żywność w kuchni czeskiej, słowackiej i serbskiej. Jest też szczególnie powszechna w Polsce, Austrii i Izraelu. Większość węgierskich przepisów poleca najłagodniejszy wariant węgierskiej papryki woskowej, który występuje w sezonie od sierpnia do października, kiedy to jeszcze pomidory polne są najkorzystniejsze. Inne przepisy sugerują stosowanie papryki i papryki bananowej jako alternatywy i tak jak wspominaliśmy wcześniej naszej przyprawy do leczo według oryginalnej węgierskiej receptury. Przyprawa do leczo - co można jeść z leczo? Leczo z mięsem ale i nie tylko można podawać z ryżem, makaronem czy ziemniakami. Jest to super prosty posiłek który można podawać na dodatek w wersji wegetariańskiej. Idealnie smakuje jeszcze jako obkład do kanapek. Jak przyrządzać leczo? Za najlepsze leczo jest uznawane to przygotowane ze świeżych, sezonowych warzyw, dlategoz reguły gości ono na naszych stołach latem. Przyprawa do leczo firmy Marco Polo nieprzeciętnie dopełni tą nadzwyczajną mieszankę warzywa. Nada jej niezapomnianego smaku i aromatu. Leczo po węgiersku Węgierski przepis na leczo, stanie na wysokości zadania równocześnie latem jak i jesienią. Gdy w sklepach nie brakuje pomidorów, papryki i cukinii jest to trafny czas na przygotowanie leczo. Nie zmienia to faktu że, także zimą, kiedy potrzebujesz czegoś, co rozgrzeje leczo jest nadzwyczajnym pomysłem na obiad. Przygotowanie dużej porcji jest nieskomplikowane. Używając naszej przyprawy do leczo jesteś wstanie nadać jej niezapomniany smak. Z czym podawać leczo? Leczo można można podawać z ugotowanym ryżem bądź jajecznicą.Można je używać także jako dodatek do podawania ciepłego dania - na przykład smażonej ryby. Leczo wyjątkowo niejednokrotnie jestwykorzystywane jako nadzienie albo farsz.