Sól Czosnkowa Sól Czosnkowa
Sól czosnkowa można ją też nazwać solą sezonową ponieważ jest, mieszaniną suszonego, mielonego czosnku i soli kuchennej. Niektóre firmy dodają do tej prostej mieszanki substancje przeciw zbrylającą czyli krzemian wapnia. Nasza wersja soli czosnkowej nie zawiera tego dodatku chemicznego, ze względu iż propagujemy jedzenie bez chemii.
Różnica pomiędzy solą czosnkową a czosnkiem mielonym
Główna różnica polega na tym, iż sól czosnkowa to mieszanka sproszkowanego czosnku i soli. Ale powszechnie wiadomo że, sól jest nośnikiem smaku dlatego mimo wszystko posmak czosnku może być bardziej intensywny poprzez co sól czosnkową używamy mniej w stosunku do przyprawy jednolitej. Dlaczego powinieneś używać soli czosnkowej? Czosnek jest lubianym pożywieniem w naszych kuchniach, którego wartości odżywcze są korzystnie znane i cenione. Sól ta ma parametry zdrowotne, przynosząc nam więcej niż jedną korzyść. Trzeba mimo wszystko pamiętać że, zawiera ona także sól które korzyści zdrowotne nie są już tak uznane jak czosnku zwłaszcza w nadmiarze. Do czego zastosować soli czosnkowej? Solą czosnkową można posypywać sałatki. Nieprzeciętnie komponuje się z daniami kuchni włoskiej zwłaszcza makaron czy pizza. Uwypukla smak takich przekąsek jak popcorn, frytki czy tosty chlebowe. Wspaniale nadaje się w dodatku do marynowania wszystkiego rodzaju mięs jak w dodatku do warzyw grilowanych na patelni. Spróbuj przyprawy w przepisie..... prędki w przygotowaniu przepis na sałatkę z kilkoma, pysznymi składnikami w tym wyjątkowo aromatyczna sól czosnkowa, może służyć jako nietrudna letnia sałatka. Produkty konieczne do jej zrobienia wyszukasz w każdym sklepie spożywczym a prostota tego dania może spowodowaćniejednokrotnie zagości na Twoim stole. Jest przy tym niezwykle zdrowa, a dodatek pieprzu ziołowego nada jej wyjątkowo polskiego znaczenia. Pieprz ziołowy to przyprawa wywodząca się z polski a jej głównym komponentyem jest gorczyca mielona. Czytaj dalej....