De Cecco Makaron Fusilli ( świderki ) - włoski makaron najwyższej jakości, wyprodukowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Klasyczny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które rozszerzają zdolność wchłaniania sosu (specyficzna chropowatość na powierzchni makaronu).
Fusilli (nici makaronu) należą do form krótkich i są specjalnością regionu Kampania, na południu Włoch. Posiadają zarys spirali o średnicy do 10 mm. Wyjątkowo smaczne z ragu w stylu napolitańskim i sosami na bazie ricotty. Nieprzeciętny również z sosami z pomidorów, z papryką, bakłażanem, oliwkami i kaparami.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
De Cecco to symbol prawidłowego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 1kg