De Cecco Makaron Pappardelle - włoski makaron najwyższej jakości, wyprodukowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny cykl suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki temu białko jest lepiej przyswajalne poprzez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które rozszerzają zdolność wchłaniania sosu (typowa chropowatość na powierzchni makaronu). Tagliatelle należą do rodziny form długich, zwinięte w gniazda. Pochodzą one z północnych regionów Włoch, w szczególności z regionu Emilia, gdzie są poprawnie znane. Makaron ten może być przygotowywany na mnóstwo sposobów z różnorodnymi sosami. Absolutnie rewelacyjny do dań z ryb i owoców morza oraz do kremowych sosów na bazie masła czy serów.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
De Cecco to symbol prawidłowego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 0,5kg